Odla egna grönsaker med Bella Linde

 

Njut av egna grönsaker – smart och roligt!

Att skörda sina egna grönsaker är underbart, dessutom är det både roligt och enkelt att odla själv. I onlinekursen Odla egna grönsaker med Bella Linde får du lära dig allt om odling och hur du får en egen skörd som räcker hela sommaren.

Att gå ut i trädgården och hämta egenodlade grönsaker till middagen är en ljuvlig upplevelse. Med tillgång till en liten bit jord kan du skapa ett eget köksland för härliga skördar. Det handlar om att anlägga en fruktbar odlingsbädd och att så frön och sätta ut plantor vid rätt tidpunkt. Men också om att välja rätt grönsaker att odla, att gödsla väl och sköta om köksträdgården så att den klarar sig undan skadedjur och växtsjukdomar. Och inte minst om att förvara skörden rätt på hösten. Allt det här lär du dig av odlingsentusiasten Bella Linde.

Det du behöver är en bit mark i soligt läge, där du kan anlägga en odlingslimpa eller en pallkrageodling. Dessutom behöver du några enkla redskap, som en bra spade, en trädgårdsgrep och en sekatör.

I övrigt är några väl valda frön och plantor plus tid och en del tålamod vad som krävs för att skapa en egen frodig köksträdgård.

– Att odla grönsaker är mycket lättare än vad man kan tro, säger Bella. Visst krävs det en del arbete, men man får så oerhört mycket igen. Att odla sin egen mat är en rikedom för både köket och själen.

✔️ALLT DET HÄR FÅR DU
• 25 filmer där Bella berättar och visar hur du anlägger odlingsbäddar, gödslar, sköter om plantorna och tar frön..
• Massor av inspiration och praktisk kunskap.
• Ett kompendium med recept, en ritning på växelodling och kalendarium över odlingsåret – månad för månad.

✔️PASSAR FÖR
Alla som vill odla – i trädgården, på kolonilotten eller på balkongen.

✔️PRIS
495 kr.

✔️TID
Hela kursen tar cirka 5 timmar.

"Lyckan är en liten plätt att odla på.
Låt mig guida dig till ljuvlig skörd!"

Du får kompendium på 31 sidor, odlingskalender & tidtabell för sådd!

Placeholder Image
Placeholder Image
Tidtabell för sådd

Köp kursen här!

Du får tillgång till allt material direkt efter ditt köp men bestämmer själv när du vill sätta igång.

KÖP KURSEN: 495 KR
GE SOM GÅVA

Du får lära dig allt om ...


 

Placeholder Image

Pallkrageodling och djupbädd

För att odla grönsaker behövs egentligen bara en bit jord. I den här delkursen visar Bella Linde hur du gräver en djupbädd på 50 cm där dina grödor kommer att stortrivas. Dessutom visar hon en näringsrik pallkrageodling.

Placeholder Image

Förodling och direktsådd

Odlingssäsongen börjar redan i februari, då är det dags att förodla. I den här delkursen visar Bella hur man gör såkrukor av tidningspapper och berättar hur du får en extra stadig tomatplanta. Du får också lära dig vilka grödor som behöver förodlas inomhus innan de planteras ut och vilka som kan direktsås i trädgårdslandet.

Placeholder Image

Sköta om och gödsla

Gallra, tjuva, gödsla, skydda och kupa. En grönsaksodlare har fullt upp under sommaren, men den som jobbar smart behöver bara ta en sväng i trädgården då och då. Bella lär dig hur du skyddar kålplantorna från kålfjärilen, tillverkar din egen gödsel av brännässlor och täckodlar – ett smart odlingssätt där du lägger komposten direkt på jorden. 

Placeholder Image

Skörd, recept och förvaring

Att få skörda är belöningen. Det är då du går runt i trädgården och tar med alla ljuvligheter in i köket. Bella berättar vad du ska tänka på när du skördar, ger sina bästa grönsaksrecept och guidar till hur du förvarar grönsakerna. Du får också veta hur du på hösten tar frön från det du odlat.

Placeholder Image

Odla i växthus och på balkong

Växthus är ljuvligt för vissa sorters grönsaker, och Bella berättar vilka och hur du ska ta hand om dem. Att odla på balkong går utmärkt trots liten yta, särskilt potatis i hink är kul..

Placeholder Image

Du får kompendium

✔️Sammanfattande kompendium från kursen på 31 sidor.
✔️Odlingskalender för året, månad för månad.
✔️Tidtabell för sådd och skörd.

Din kursledare: Bella Linde

Bella Linde är frilansjournalist och författare med specialintresse för odling och självhushållning – och därmed en hållbar livsstil. Hon var en av programledarna i SVT:s Sommartorpet och var under en period chefredaktör för tidningen Allt om Fritidshus.

Bella har också gett ut boken Rätt ur jorden – handbok i självhushållning samt Lilla grönsakslandet – odla skörda äta, en odlingsbok för barn.

Bästa grödan: "Svart-, purpur- och grönkål. Alltid. Dels för att den är vacker och dels för sin näringsriktighet, men framför allt för att den är så användbar i allt från sallader och pastasåser till gratänger och pajer. Att den står långt senare än allt annat i trädgården är förstås också ett plus. Såvida inte rådjuren har hunnit före är det fantastiskt att kunna skörda i december."

Namn: Bella Linde
Ålder: 56.
Yrke: Journalist, författare, trädgårdsskribent och moderator.
Familj: Dante, 57, och Malte, 14, och dvärgschnauzern Doris, 4 år.
Odlar: I djupbäddar på lantstället i Strängnäs och på en minimal jordplätt utanför flerbostadshuset vid Skanstull i Stockholm.

----------------
Foto: Lena Granefelt

Placeholder Image

Köp kursen här!

Du får tillgång till allt material direkt efter ditt köp men bestämmer själv när du vill sätta igång.

KÖP KURSEN: 495 KR
GE SOM GÅVA

"Det är en fantastisk känsla att skörda sina egna grönsaker och att laga mat av sådant som har vuxit i den egna trädgården. Dessutom ger odlarlivet ett slags lugn och en insikt om vad som är viktigt i livet."

En gåva som
räcker länge!

KÖP KURSEN: 495 KR
GE SOM GÅVA

Vanliga frågor

 

 

Undrar du något?

Vi svarar så snart vi kan men senast inom 24 timmar.